Oorlog op de grens

Gelieve te noteren dat de oorspronkelijk geplande rondrit van volgende zondag 10 april NIET zal doorgaan, maar wel uitgesteld wordt tot ZATERDAG 23 APRIL !

Maar eerst toch een paar woordjes uitleg. Bij het opstellen (in december 2015) van de OVAT activiteitenkalender voor 2016 konden we niet voorspellen dat de karnavalstoet van Sint-Truiden wegens het barre weer niet zou doorgaan op de normale datum en uitgesteld zou worden tot zondag 10 april. Bovendien beslisten de organisatoren van de lokale rommelmarkt om vanaf 2016 hun wekelijkse markt – gehouden op de Veemarkt – te verplaatsen van zaterdag naar zondag ! Hierdoor was het voor ons niet langer meer mogelijk om op de oorspronkelijk voorziene zondag onze rit te organiseren vermits ook de startplaats dan niet beschikbaar is (voormiddag rommelmarkt en na de middag vertrek karnavalstoet). De datum van ons event “OORLOG OP DE GRENS” wordt dus verplaatst van zondag 10 naar ZATERDAG 23 APRIL. De plaats van vertrek zal dan wel behouden blijven op de Veemarkt te Sint-Truiden, waar we om 13 uur stipt zullen starten.

Voor deze rit rijden we eens te meer naar het Belgisch-Nederlands grensgebied, meer bepaald naar VROENHOVEN-RIEMST. Inderdaad, bij de bouw van de nieuwe brug over het Albertkanaal werd daar recentelijk ook het Belevings- en Bezoekers-centrum “DE BRUG” officieel geopend. Bij ons aankomst ter plaatse kunnen we niet alleen de Duitse invasie tijdens de tijdens de Tweede Wereldoorlog van uur tot uur door de ogen van soldaten en burgerbevolking beleven. In de zaal van “De Binnenvaart Experience” vernemen we tevens alles over het belang van de scheep- en binnenvaart als mobiliteitsnetwerk met grote waarde voor onze huidige economie en ecologie. Wie interesse heeft kan bovendien aan de hand van een simulator een schip besturen en loodsen door één van de vele sluizen die het Albertkanaal rijk is.

In het museumcomplex is ook een stijlvolle brasserie met buitenterras en prachtig zicht op het kanaal ondergebracht. Je kan nu reeds meer info inwinnen door een kijkje te nemen op de webstek www.debrugvanvroenhoven.be De totale afstand van de rit bedraagt slechts ca. 55 km, zodat we zeker ruim de tijd zullen hebben om het Belevingscentrum uitvoerig te bezoeken en daarna nog te genieten van een natje en een droogje. Liefhebbers van ijsjes zullen ook aan hun trekken komen in het naburige ijssalon. Laat de zon dus maar schijnen op 23 april … en vergeet vooral niet in te schrijven voor deze rit per mail naar info@ovat.be of een telefonisch seintje naar 016/81 71 76 (liefst tussen 18 en 22 uur a.u.b.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.