Namiddagrondrit: Aà Doëze op 12 juli!

100_1875_150pxAà doëze – Tienenaars verstaan de titel. De ‘oude dozen’ hebben bovendien twee betekenissen. Maar OVAT gaat letterlijk voor oude, tinnen verpakkingen. Ondervoorzitter Jeroen en lieflijke echtgenote Isabelle voorzien op zondag 12 juli een klassieke, voor iedereen plezante, pretentieloze namiddagrit die ons via 55 kilometer Waals-Brabantse achtertuin naar het Musée de la boîte en fer blanc lithographiée in Grand-Hallet leidt.

11142619

In prachtige schuren naast een watermolen herbergt het museum een van de grootste en meest indrukwekkende collecties van aà doëze. Bovendien voorziet Mevrouw Dardenne een boeiende uitleg bij het moois voor we het sympathiek cafeetje van het museum aandoen. Het museumbezoek is absoluut de moeite waard, bevestigen ook onze vrienden van de HVCB. We vertrekken stipt om 13u op het Dorpsplein van Kumtich en hopen gretig op een massale opkomst voor dit leuke namiddagritje.

11142623

Toevoeging op 16 juli: fotoverslag is hier beschikbaar.

4 gedachten over “Namiddagrondrit: Aà Doëze op 12 juli!

  1. Bert Sevenants

    Awel van een verborgen schat gesproken! Al tweemaal opgenomen in het Guiness book of records en toch hebben wij blijbaar nog een Doëze die ze niet heeft. Wij gaan zeker nog eens terug!
    Proficiat Jeroen & Isabelle ’t was een zeer leuke namiddag. Ook dat lekkere ijsje waarvoor we eventjes zijn teruggereden was zeker de moeite waard.

    Bert, Mapy & The Kids

  2. Pingback: Aà Doëze – fotoverslag « OVAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *